I'm Waiting You
BlackWhite?



Assalamualaikum.

Welcome to my Wonderworld . nama aku ira. chubby coming 21th girl. simple is always me. guna kata ganti nama diri pertama "aku" sebab selesa dan tak terasa fake di situ. peminat tegar Fadlan Hazim, hujan dan rain. ok stop membebel. enjoy my blog dear! :D.
Do follow and do comment my entry ya.
No Haters, Copycats and Anon here.
P/S= kalau nak follow, sila gerakkan mouse ke bashboard dulu baru p kat follow sebelah dia. biasa la blog degil macam tuan dia >_<"

Round-Round



Story About Links Goodies





Triangle-Triangle


Skin Made by Aina Hanani
Background Founder by Qay
Best view in Google Chrome only
Cursor by Drikoti & Aina Hanani
memilih itu perlu, atau tak?
Saturday, 30 May 2015 | 4:09:00 am | 0 BlackWhite
Assalamualaikum! heyyy yoo!!! ehemmm lama gila tak menulis sekarang ni. errr last post 22 Julai 2014. nampak sangat lama tak tengok blog. hahaha. baiklah, life sekarang so far bagus jugak la. life kat u pun ok, hhmmm yes aku bukan budak sekolah lagi dah. yeah!!!! alhamdulillah ada jugak U yang nak terima aku kan. wuuuuu. life kat sekeliling pun cun, cuma tak cun mana laa bakal ehemm aku. ok jangan berangan ira mohon jangan  -,-" oraitt lupakan. cakap pasal u, alhamdulillah member form 6 aku semua pakat2 sambung belajar, tak kesah la swasta ke awam ke janji menuju ke arah yang sama, untuk masa hadapan. yang tak sambung pun ada jalan depa yang gempak macam burn, masuk tentera very abam sado uollss

cakap tentang masa hadapan, awak tahu, memilih tu kadang makan diri. apa peluang kat depan awak, awak rebut je dulu. awak kena tahu, rezeki tu pemberian yang sangat bernilai dari Dia. contohnya kalau belajar, sekarang ni rata2 orang kata ehh tak nak masuk sini, eh taknak masuk situ.. ehh ehh ehh. kau ingat peluang nak datang banyak kat kau? incase kalau banyak alhamdulillah dan buat keputusan elok2. bagi aku, tak rugi kalau kita mencuba. selagi ada peluang, cuba mintak macam2 selagi boleh, kalau dapat semua, buat istikharah. cari jalan yang sebaiknya dengan pertolonganNya. 

aku nak share 1 story pasal M ni, dia tua setahun dari aku. time aku tunggu untuk masuk mana2 lepasan SPM dia pun apply UPU sama dengan aku dan dia dapat sambung sijil kat kolej komuniti. aku taktau result dia. so dia pun pergi tanpa masalah, maybe? sebab lelaki ni kadang cerewet kadang follow je. so lepas tamatnya sijil 6 bulan, tak tahu dia rancang nak masuk diploma ke tak tapi dengar2 dia dapat navy dan pergi latihan tu dan dia pun dah jadi navy sekarang ni. dari apa yang jadi kat dia, aku rasa sangat bagus dia ni. sebab? dia tak kisah orang sekeliling cakap apa even dia just sambung belajar sijil je. lagi? aku suka apa yang dia buat sekarang. dia bersabar dengan apa yang dia dapat sampai peroleh apa yang dia nak. sapa takmau weh kerja yang sah2 baik untuk masa depan. kannn.. 

jadi, buang sikap memilih. pilih je semua. ambil yang terbaik. ok?? aku pun taktau nak taip apa dah sebab sekarang ni dah pukul 4.09pagi. so, tidur dulu la. assalamualaikum. chow!!! :D


Older Post