I'm Waiting You
BlackWhite?



Assalamualaikum.

Welcome to my Wonderworld . nama aku ira. chubby coming 21th girl. simple is always me. guna kata ganti nama diri pertama "aku" sebab selesa dan tak terasa fake di situ. peminat tegar Fadlan Hazim, hujan dan rain. ok stop membebel. enjoy my blog dear! :D.
Do follow and do comment my entry ya.
No Haters, Copycats and Anon here.
P/S= kalau nak follow, sila gerakkan mouse ke bashboard dulu baru p kat follow sebelah dia. biasa la blog degil macam tuan dia >_<"

Round-Round



Story About Links Goodies





Triangle-Triangle


Skin Made by Aina Hanani
Background Founder by Qay
Best view in Google Chrome only
Cursor by Drikoti & Aina Hanani
kenduri kak sarah n port dickson!!!
Saturday, 21 January 2012 | 3:23:00 am | 0 BlackWhite
assalamualaikum... ok nak story la cikit (eh2 banyak hehe) sal percutian my big family belah abah ta0n lepas tak la lama sangat dari hari aku wat post ni ye. tak sampai sebulan lagi. ok malam 24/12/11 tu pas maghrib kami 1 family bertolak la pegi klang, selangor. sebelum tu kami makan malam kat junjung. ok dari junjung kol 9 sampai ke klang, selangor kol 12 lebih.  (laju tak abah bawak???). ok sampai umah maklong. eck tu 25/12/11 kak sarah aku, anak maklong bertunang. so pagi tu aku amik part tolong mak teh aku goreng ayam.


my family


 pas abiz kenduri lam tengahari tu masing2 rest la...aku nek tingkat atas. lam bilik de abah, ibu, kak ain n makngah. kami pun rancang la nak wat pe esok tu lau tak seperti yang dirancang nak p PD esok tu tapi angah nak keje dah ari selasa. ok time tuh aku masih lagi penganggur terhormat haha. aku pun punya pujuk ibu n abah.... kak ain dengan BBnya usha hotel n homestay kt PD yg boleh menginap lau nak p PD. yang ada pun Marina Resort. ok kak ain tak nak tempat ni coz berhantu....  so kami pun merancang la benda2 mengarut like this.......  "petang ni siap2 p bukit bintang karok, then bertolak p PD tido tepi pantai je". haha memang lawak. last2 semua buat ayat sepakat tolak pas asar....kol 5 la kami semua tolak... sampai PD lam kol 8. sampai kat sana semua pakat sebuk cari tempat nak tido. last2 tempat last yang dipilih ialah......... Marina Resort. lalala aku dah seram time tu dengar lam keta. aku pun citer la balik kak ain cakap tadi lam keta. time tuh nenek aku tumpang kete aku. so tak pe la. nenek aku kata buat tak tau je. mulut tu jaga. sampai sana, tengok bangunan memang lau p sana aku rela tido kat tepi pantai dari dok kat resort tu lagi. haha. ok2 sampai kat tempat tu, rupanya along n angah pun tau sal resort tu. so wat tak tau dah la. naik atas letak barang then kami kuar balik makan kat tepi pantai. (aku lupa la pantai tu). makanan?? kami bawak lebih kenduri tadi. ok pas makan, kami men bola tampar.... tadi along pegi beli.... beli 2 bola. then kami men la.... serius bising gila. n yang tak boleh belah tu aku geng ngan group laki. haha. tak pa best. memang malam tuh leh hilang suara la jerit. haha

                                    
              
                                     
pastu sampai resort semua berebut nak mandi. haha. aku, kak ain, adik, along, angah, n de la lagi mandi kat swimming pool. gila tengah2 malam kot mandi tak kira dah time tuh paru2 berair. haha. pastu sume pakat tido kecuali along, angah, abg ehsan, pak ngah, adik, abah, firdaus n ridhuan dok men kad terup. n hanya aku sorang perempuan yang tak tido lagi dok tengok diorang men kad tu. haha. lam kol 2 ke 3 baru tido. esok tu semua pakat siap2 lam 7 ke 8 pagi check 0ut then sampai la pantai... then kak ain tanya la banana bot. memang dah rancang nak naik....
angah....
big family
ok yg baju biru tu my along. ya!! the encem one. hehe.


                                       

pastu abiz dh naik banana bot semua main bola tampar kat air. so sweeeetttttttt!!!!!!!!!!! nak tau, kat pantai tu, rasanya hanya kedengaran suara family kulaan mak diah je. hehe. 

                             
mana taknya... main punya bising.... haha. 

                                 
tunggu bola


then abiz mandi lam kol 12.... pastu dh berilaan bak kata orang banjar, so kami bawa la diri masing2. ingat nak p antaq along dulu, tapi pas isi minyak terserempak ngan makngah,makndak, n acu s0 singgah jap ngan diorang time tu kat muzium tentera darat. 
                                           

ibu

angah

along

me with my skandal. lalala 



                               


looks real right??


                              


first time..... gila gayat tapi cover... lalala



                             



ok pas tangkap gambar ni, kami berilaan wat kali kedua.. tertanya "berilaan" tu pe? cam mintak diri lam bahasa banjar.... so my family bertolak ke Bangi antar along ke UKM dia ler. sebelum tu kenyangkan perut kat sate kajang lam kol 2 lebih haha. s0 sad pisah ngan along. haha. i'm serius. pas antaq along, salam dia, kami balik..... nak tau, kat ipoh kami lalu kat sebelah excident n yang paling aku tak leh lupa, kat jalan serdang kot kami yang nyaris excident. nasib abah sempat brek n orang belakang tak follow rapat. lam kol 9 lebih kot sampai umah..... the end   ^_^








Older Post | Newer Post