I'm Waiting You
BlackWhite?



Assalamualaikum.

Welcome to my Wonderworld . nama aku ira. chubby coming 21th girl. simple is always me. guna kata ganti nama diri pertama "aku" sebab selesa dan tak terasa fake di situ. peminat tegar Fadlan Hazim, hujan dan rain. ok stop membebel. enjoy my blog dear! :D.
Do follow and do comment my entry ya.
No Haters, Copycats and Anon here.
P/S= kalau nak follow, sila gerakkan mouse ke bashboard dulu baru p kat follow sebelah dia. biasa la blog degil macam tuan dia >_<"

Round-Round



Story About Links Goodies





Triangle-Triangle


Skin Made by Aina Hanani
Background Founder by Qay
Best view in Google Chrome only
Cursor by Drikoti & Aina Hanani
masak nasi goreng!!!
Tuesday, 24 January 2012 | 2:15:00 am | 0 BlackWhite
assalamualaikum.... amboi tajuk tu... haha. cam jakun je. hehe. ok bkn first time masak nasi goreng la. just nak gitau best sesangat masak nasi goreng tadi. nak tau nape? betul nak tau? k2 aku story. ok masak nasi goreng tu kat 1 kuali je, tapi tau tak berapa orang buat?? 3 orang!! haha. along, angah n aku. sebelum korang bersangka buruk yang aku tak reti masak nasi goreng, sebenarnyer diorang yang tak reti. ok ceritanya camnih.... kan tadi aku bengang gila pasal 1 kes ni, aku balik aku lepak lam bilik. pastu aku dengar la lam bilik ibu dok bising sape entah nak p kedai malam2 tu. aku pun kuar la bilik.... (bilik aku betul2 depan ruang tengok tv. so aku boleh dengar la). aku kuar2 g dapur teros disuruh cari ikan bilis lam peti ais tu. ibu cakap  "amik kat lam bekas biru. lau angah amik bersepah nanti". ow ok angah nak wat nasi goreng rupanya.... aku mek then basuh ikan bilis tu... then aku goreng ikan bilis tu. dialog aku, angah n tiba2 along muncul

ira= "ish silap orang goreng bawang dulu"

angah= "ish orang tau la. nanti la goreng". then angah nak angkat dah ikan bilis tu.

ira= "jangan la angkat lagi nanti tak rangup"

angah batalkan niat nak angkat ikan bilis tadi dengan muka meluat. haha. aku menuju p mek bawang yang angah potong tadi. then aku cakap

ira= " jangan la kacau... camneh nak masak"

angah= "ish orang tau la..."

terlupa nak buh garam, aku mek garam buh kat nasi then angah kacau. pastu kan dia mek cabai blander tu nak masukkan sekali kat bawang. aku capai sudip kat tangan angah, then aku cakap

ira="angkat la dulu bawang tu..."

then dia wak masuk cabai n kicap... aku kacau coz sudip kat tangan aku. then dia amik lek sudip kat tangan aku. pastu tau tak... dia tak larat nak kacau nasi tu.,... haha. dialog dia camnih

angah= " ah tak larat dh aih nak kacau" time tu dia kacau cam budak2 men masak2. haha. so amik mek la sudip tu then cakap

ira= "ish harap je kuat tapi kacau ni pun tak larat".

dia p mek telur... pastu along lak mai.

along =" ish goreng nasi pun tak pandai. dah la nasi lembik".

 ok niat dia nak perli aku, tapi bukan aku yang masak nasi tu tadi. aku pun p ngadu kat ibu. haha. aku p balik kat dapur sudip de kat tangan along. aku pun p la basuh pinggan kat sinki tepi tu... aku dengar la angah cakap kat along

angah= "tu kata kat orang tak reti, dia wat lagi terok".

aku gelak lam hati sambil kaleh tengok diorang. aku stop basuh then tengok along wat.... punya la masak guna dua belah tangan... aku guna sebelah je. tangan kanan pegang sudip kiri pegang kuali. along pun 2X5 cam angah kacau nasi tu. aku tengok seksa diorang ni masak, aku mek sudip kat tangan along

ira= "ish nak masak pun tak reti" perli along balik. dia jawab

along= "bukan tak reti, dah lama tak buat kat umah sewa tak de dapur".

 pandai wat ayat cover dia tuh. pastu aku dengan belagak gila2 tunjuk aku goreng sebelah tangan je. lalalala. haha best tol pekena abang2 aku ni. then angah dah tak sabar nak makan cakap dh2 la tu.. aku pun tutup api then kacau cikit2 je....

p/s= aku tak sempat nak makan.... sobs  ='(  adik makan bahagian aku. sungguh sedih....


Older Post | Newer Post