I'm Waiting You
BlackWhite?



Assalamualaikum.

Welcome to my Wonderworld . nama aku ira. chubby coming 21th girl. simple is always me. guna kata ganti nama diri pertama "aku" sebab selesa dan tak terasa fake di situ. peminat tegar Fadlan Hazim, hujan dan rain. ok stop membebel. enjoy my blog dear! :D.
Do follow and do comment my entry ya.
No Haters, Copycats and Anon here.
P/S= kalau nak follow, sila gerakkan mouse ke bashboard dulu baru p kat follow sebelah dia. biasa la blog degil macam tuan dia >_<"

Round-Round



Story About Links Goodies





Triangle-Triangle


Skin Made by Aina Hanani
Background Founder by Qay
Best view in Google Chrome only
Cursor by Drikoti & Aina Hanani
suara aku!!!
Sunday, 22 January 2012 | 1:51:00 pm | 0 BlackWhite
assalamualaikum.... ok aku nak tanya la jugak kat korang, suara aku betul ke sedap??? coz tiap kali aku nyanyi kat umah mesti abah marah tak bagi nyanyi kata suara aku tak sedap... aku pun tak tau la nek meluat pe uncle K kat sebelah umah aku ni selalu aku nyanyi kat side tengah tu. haha. sorry ye uncle!! big family belah abah pun tau suara aku ni sedap la jugak ( hekhekhek gelak dengan nada perli tau) time kenduri abang2 sepupu aku 2 taon lepas. kenduri tu wat kat dewan. so malam sebelum kenduri kami pun buzy"kan diri wat keje. pas abiz wat keje, datang la orang karaoke pasang alat2 coz malam tu de karaoke. just our big family je. ok lampu cam disco pasang, lampu sume tutup kecuali yang kat tempat pengantin makan coz orang tengah buat kat stage. ok malam tu aku dok la kat tepi snap2 gambar... sorry tak leh upload. sekarang guna komputer bukan lappy. lau lappy leh bluetooth gambar. USB?? rosak..(biasa la orang ganaz.haha) ok sambung cerita. so malam tu macam2 la jadi.... angah nyanyi lagu... "bila bunga dipetik orang" kowt lau tak silap. disebabkan angah nyanyi tu aku jadi minat lagu tu.... ok kalau korang nak tau, aku suka tiru abang2 aku. pe yang diorang suka, aku suka... haha. ok sambung citer. pastu lagu macam2 la diorang nyanyi. pastu aku p la pindah dok depan kat tempat diorang nyanyi. kalau korang nak tau big family ni ramai la suara sedap. time tu kak ain nak nyanyi, memang diorang selalu suruh kak ain nyanyi coz suara dia sedap. dia mek lagu dangdut "selangit by mas idayu". ok dia pilih lagu tu, tapi tak reti nyanyi. pelik sungguh aku. n kebetulan aku memang tau lagu tu dulu aku selalu karok kat umah lagu tu. ok aku pun nyanyi tanpa mic kat tepi tu... dia tak tau nyanyi terus rentap tangan aku bagi mic. bukan je tangan aku, tudung aku pun tertarik terus tercabut keronsang... then tudung aku dah hilang. haha. tak pa dengan family ja time tu. so aku nyanyi..... wah tak sangka la mak sedara aku puji... siap tangkap gambar g... rakam..(perasan + blushing aku malam tu beb. haha). pastu diorang mintak lagi 1 lagu. aku lupa la aku pilih lagu pe tapi dangdut jugak. pastu time menggila. menari, nyanyi, haha. lawak t0l la. sebab tu part orang tua2. muda2 dah lepas sebelum tutup lampu. diorang bakat2 muda tu nyanyi lagu wali (time tu popular wali cari jodoh, n seangkatan dengannya).


baju biru tu la bakal pengantin


n yg baju merah tu.. bakal pengantin
amb0i sempat jugak!



so cutteee..... ni meja makan pengantin idaman aku. so bakal suami aku  simpan duit korang ye wt camnih. haha  =P


ok pas tu keesokan harinya... aku dah kurang p dewan tu. aku dok umah maklong jadi baby sitter. bukan jaga baby tapi kakak baby. haha. aku kena jaga budak2 bawah 12 tahun... wwwuuuuuu sedih tak leh nak ngorat kat dewan tu. lalalalalala~ haha. aku kena jaga coz petang semalam, nyaris salah sorang kembar ni....

nak kena culik.... tu la kan orang, kat kawasan perumahan kastam pun nak menculik... pe tah lagi perumahan biasa. aku dah lupa yang mana 1 coz muka sama tak leh cam. ceritanya camnih... pada suatu hari.. hehe time tu salah sorang ni jalan sorang2, pastu ada la 2 orang india tegur. nak bawak nek moto dah tapi nasib alhamdulillah nenek aku nampak... so nenek aku marah. belah terus orang tu. dewan ngan umah maklong tak jauh. time tu nenek baru kuar dewan. ok sambung balik la time kenduri. karaoke tu pindah letak kat luar coz kat dalam penuh orang. ok sampai je aku kat dewan, diorang suruh aku nyanyi... so aku pilih lagu amik lagu "akulah kekasih by AXL's". so aku nyanyi la... blushing jugak coz ramai tetamu kan. abiz lagu tu aku nyanyi ngan abang ehsan aku lagu pe entah....

nyum2~ (ad0i tgh lapar x lunch)

para jejaka idaman malaya. uwekkks  =P 


nyum2~ sedap....

macam2 ad0~
see... cantik kan???

ok tu je aku nak tulis.... akhirkata, aku pun tak tau suara aku sedap ke tak. lau aku guna suara slow memang la sedap. tapi lau aku guna suara besar tak sedap mana pun. nak dengar???

haha... x sedap kan?? cian korang terpaksa dengar.... lalalala. haha. dalam keluarga aku, aku suka suara abah, along n angah. along kan lau dia nyanyi lagu peterpen mesti sebijik cam suara ariel. abah lau nyanyi suara cam arwah P.Ramlee. angah?? aku pun tak tau. tapi aku suka. ngee~ lau nak dengar yang nada slow la chat aku tajuk yang korang nak aku rakam then buh kat blog. nak buh kat fb??? kerat jari la jawabnyer..... k2 malaz dh celoteh panjang2. daa salam   ^_^  bersambung~

p/s= gambar semua ni curi kat fb pakndak.... tukang amik gambar. haha. gambar aku 1 pun x da?? biasa la muka limited edition x suka amik gambar. haha  =P muka aku terlampau over utk ditayang. haha s0rry k!


Older Post | Newer Post